Ken je dat, je hebt onwijs zin om je fit en sterk te voelen en kijkt al uit naar je volgende training. Maar dan is het moment daar en voelt het fakking zwaar!

In je hoofd was je eigenlijk al lekker fit en leek je je workouts moeiteloos af te werken. De praktijk blijkt anders, bij mij in ieder geval soms wel haha.. Ik lijk misschien vet gedisciplineerd en mijn trainingen moeiteloos af te werken, de praktijk is dus anders.

Ik heb torenhoge verwachtingen van mezelf, en denk ook dat anderen dat van mij hebben.. Niet oke trouwens om daar mee bezig te zijn, maar dat terzijde… Dat is pas echt verspilde energie, denken wat anderen van je denken…

Anyway mensen hebben vaak de neiging om met mij een gesprek aan te gaan over sport en zijn dan vaak verbaasd dat ik niet ‘zomaar’ even mee doe met een ½ marathon of 100+ fietstocht..

Daar moet je voor trainen mensen!! Serieus!

Maar in plaats dat ik dat aan me voorbij laat gaan, van “Nee ik doe niet mee heb andere prioriteiten op dit moment, “ ga ik me vaak lopen verdedigen alsof m’n leven ervan af hangt, haha.. Terwijl diegene daar natuurlijk geen eens over nadenkt.

Maar ik dus wel, en ook zo in dat lekker fit voelen, daar gefrustreerd over zijn omdat het dan dus fakking zwaar aanvoelt. Weet je nog waar het over ging? Over dat je wilt trainen en dat het dan niet gaat… haha ik was even afgedwaald… Maar hallo dus, er zijn veel factoren die meespelen in dat stukje gevoel van een training. Je hebt niet goed geslapen, niet goed gegeten, een drukke dag gehad, veel stress, je kinderen zijn veranderd in kleine irritante kaboutertjes die constant iets van je nodig hebben of dingen kwijt raken, waardoor je constant aan staat..

En het kan ook zo zijn dat je gewoon vet progressie aan het boeken bent!! Dat je vorige keer zo lekker ging dat je nu wat zwaarder kunt trainen, waardoor je je weer beginner voelt, maar in werkelijkheid gewoon in een gevorderde sporter aan het groeien bent. Dat laatste klinkt dan wel weer een stuk positiever, we zijn vaak zooo streng voor onszelf. Maar mag het ook wel eens even niet superlekker gaan? Soms is het gewoon fakking zwaar, sporten, trainen, maar het hele leven is zo. De vraag is, blijf je er in hangen of ga je door en voor je het weet zit je weer in die lekkere flow, waarin alles vanzelf lijkt te gaan. Want die is lekker hoor!!