Let’s get started

Al zo lang heb ik in de pen willen klimmen om mijn gedachtenstroom te delen, omdat ik denk dat het voor velen een feest der herkenning is. Echter, waar ga ik dan beginnen. Mijn hoofd gaat serieus van hot naar her en dat hoe maak ik daar dan een samenhangend verhaal van?

Precies dat heeft mij al die tijd weerhouden, dus nu gewoon het moment gepakt.. Fak it, ik ga gewoon beginnen en dan maar geen samenhangend verhaal, niks geen chronologische volgorde, maar schrijven wat er leeft, of de stemmetjes in mijn hoofd eens echte letters en vorm geven.

Misschien is het in jou hoofd ook wel zo’n soep, en dat leest dan juist wel lekker als jij ook zo’n hoofd hebt als ik, of je denkt jemig, “dan valt het bij mij nog wel mee.” Of je haakt af en dat is ook prima!

Ik heb vele petten op in het dagelijks leven, ik schakel all day; van moeder, naar partner, naar personal trainer, entert(r)ainer, sportinstructeur, de coach, vriendin, buurvrouw, (schoon)dochter, zus(je), de dierenliefhebber, mantelzorger, verhuurder en ik vergeet er ongetwijfeld nog wel een paar. Veel balletjes in de lucht te houden dus.., zeker als je ze allemaal hoog wilt houden. Ik wil namelijk ook graag sterk en fit zijn en blijven, kneiterfit en afgetraind het liefst. In mijn vak is dat toch een beetje de standaard, althans dat denk ik dan weer dat mensen dat denken, haha.. Ja ik weet het mijn hoofd.. Sommige mensen denken wellicht dat ik een soort superwoman ben, omdat ik zoveel doe.

Neem bijvoorbeeld de maandag; Dan fiets ik met m’n bakfiets in sneltreinvaart naar school en heb ik er daarvoor er al een hele dag opzitten van krachttraining, affirmaties opschrijven, 6min dagboek, paarden voeren, hond uitlaten en de meiden een beetje fatsoenlijk met een healthy lunchbox naar school, ik pak daarna een lesje hotyoga om vervolgens achter m’n laptop te kruipen met een bak koffie en volledig lamgeslagen wat ik ook alweer zou gaan doen, want ja ik heb ook lange to-do lijstjes

Oh ja, trainingen voorbereiden! Maar eerst eten, want ik heb honger, trek, wat ga ik eten? Niet teveel, wel eiwitten, water drinken.. Ik kies een ½ proteinbar en kiwi. En track dat in de app.. Want ja ik houd ook mijn voeding bij. Ik heb heel lang in kcal tekort gezeten omdat ik natuurlijk kneiterfit en superstrak wilde zijn, maar een blessure gooide roet in het eten.. waardoor ik nog strenger ging doen en mijn lichaam niet echt veel energie over had om daarvan überhaupt te kunnen herstellen. Laat staan een normale hormoonbalans te houden. Met een verleden van eetstoornissen heb ik een haat liefde verhouding ontwikkeld met eten. Ik weet namelijk heelerg goed hoe ik daarin een ander kan adviseren, maar voor mezelf ben ik superkritisch als het om eten en bewegen gaat.. Eigenlijk over heel veel dingen blijkt dat toch superlastig.

Dan komen er weer allemaal stemmetjes in mijn hoofd.. “Zou je dat wel doen? Niet teveel eten! Van meer eten wordt je dik, beter neem je nu ff niks, dat is niet clean, je moet volume eten, niet staand eten, een wijntje is al gauw 100kcal, beter drink ik alleen nog maar spa rood, ik hou niet van ongezond eten.” En zo kan ik nog wel even doorgaan. Terwijl ik weet dat gewicht schommelingen normaal zijn, ben ik toch geneigd om op een dag dat ik wat zwaarder ben minder te eten en meer te bewegen. Dat zou geen probleem zijn om balans te houden, maar niet als dit MOETJES worden in je hoofd.

Om hiervan los te komen, ga ik leren verdragen, gewoon zo normaal mogelijk doen en mijn hoofd vullen met positieve gedachtes. Ik mag alles maar ik kies ervoor om andere keuze te maken.