Ja dat soephoofd heeft niet vaak vrij, behalve als ik slaap, want dan sta ik wel echt uit, helemaal in de winterperiode. Het is dan vroeg donker buiten en om half negen s’avonds gaat het licht dan vaak al uit, dan begint een totaal andere strijd, die tegen de dichtvallende ogen en tegen half tien zit ik te knikkebollend en half kwijlend op de bank, echt heel charmant. Goed voor je relatie ook, haha..  Dan ben ik niet meer bezig met mijn te lange to do-lists, maar wel dat ik lang genoeg wil slapen, zodat ik de volgende ochtend weer voor dag en dauw uit de veren ga om heerlijk alleen de dag te starten.

En zodra ik mijn routines van hond uitlaten, dieren voeren, uitmesten, positieve affirmaties, koffie! En mijn eigen training heb volbracht dan gaat het hoofd weer aan, haha..  Ik plan bewust niet mijn hele dag vol, want daar krijg ik stress van. Haha in mijn hoofd dus ook ja, want het is maar net de beleving ervan. Als ik eind van de dag alles opnoem of bedenk wat ik allemaal gedaan heb, zou een ander misschien ook een rolberoerte krijgen, maar zolang ik in de flow ben dat ik er invloed op heb, en vooral het gevoel dat ik het zelf kan bepalen en daarbij de vrijheid ervaar gaat het prima.

Het gaat dus pas mis als dat niet zo is, als dat gevoel er niet is. Het gaat dus eigenlijk altijd om het gevoel,  de beleving en vooral dus weer alles wat er in mijn hoofd gebeurt. En in jouw hoofd, je interpetaties, hoe je dingen binnen laat komen, etcetera… En daar heb je dus vet veel invloed op!!

Inmiddels al vele zelfhulpboeken en coaches verder en eigenlijk weet ik het allemaal al lang, want ik hoor niks nieuws meer. Het moet alleen net resoneren, resowat?? Ja het moet dus matchen, aanslaan, goed voelen en net op het juiste moment bij je binnenkomen. Het gaat er namelijk echt vooral om hoe je het in je hoofd beleeft, want dan wordt het gevoel anders. Dus alles wat je denkt, zegt, luistert, leest, ziet, het is allemaal van invloed. En dat veranderd de situatie niet, maar wel het gevoel, jouw gevoel, mijn gevoel en vooral dus de beleving en dan voelt het ineens lichter. Overzichtelijk ook wel.

Natuurlijk wil ik ook nog steeds de fitste, sterkste, slankste, strakste blije versie van mezelf worden, een goede moeder, gelukkige kinderen afleveren aan de maatschappij, een goede partner, gezellige vriendin, (schoon)zus, buurvrouw, dierenverzorgster, topsporter, (ja dat wil ik soms ook!) en ook nog een mooi gestyled huis, alles op orde, mijn kasten, mijn email inbox, meer balans, meer yoga, mediteren, op vakantie, reizen, succesvolle onderneemster zijn. Ik wil eten en ook weer niet, keihard sporten en ook wel eens op de bank liggen netflixen, pizza eten zonder schuldgevoel. En je leest het goed, het gaat weer alle kanten op, het blend weer lekker. 🙂

Maar bovenal wil ik dus vrijheid ervaren, voelen.. En dat is dus maar net hoe je het bekijkt, beleeft en voelt tussen je oren, want DAAR heb je invloed!